Célkeresztben az óraátállítás

Lengyelországban egy parlamenti bizottság is támogatja a óraátállítás megszüntetését. A változás kezdeményezői szerint az átállás szívrohamokhoz, depresszióhoz és autóbalesetekhez vezethet.
Barabás Júlia, 2017. október 14. szombat, 06:40
Fotó: Napi.hu

Lengyelországban hosszú ideje folyik a vita arról, mennyi haszna van a téli és nyári időszámításnak. A Szejm belügyi és adminisztrációs bizottsága most támogatta az óraátállítás eltörlésére tett javaslatot, amelyet az ellenzéki parasztpárt (PSL), az előző kormány koalíciós partnere nyújtott be - tudósított az onet.pl.

A PSL elnöke, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz pikírt megjegyzése szerint egy olyan párt (mármint a kormányzó Jog és Igazságosság, PiS), amely egy éjszaka alatt képes az ország politikai rendszerének megváltoztatására, egy nap alatt rögzítheti a nyári időszámítást Lengyelországban, tehát a legközelebbi időátállás előtt ezt meg lehet oldani.

A pártelnök hozzátette: javaslatukat gazdasági, egészségügyi és társadalmi szempontok is vezérlik. Kiszámították, hogy az óraváltás a gazdasági veszteségeken kívül például az autóbalesetek elszaporodásához, egyesek esetén szívrohamhoz és depresszióhoz vezetett. Ezért a PSL konzekvens kampányt folytatott a javaslata mellett a médiában.

Egyébként a téli időszámításra október utolsó hétvégéjén, 2017. október 29. vasárnap térünk át Magyarországon is, hajnalban 3-ról 2 órára kell visszaállítani az órát.

A nyitókép forrása: StockSnap.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Gerepapa, 2017.10.14 17:51

Ja'.....agybaj nagybaj! S van akinél nem is gyógyítható! A villamos teherelosztó mért tényeket tud közölni! Nem kell az emelet-bontós Lázár szakértelme, mert ő ennél nagyobb ökörségeket tud mondani!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html