Clinton szerint Horvátország a követendő példa

Horvátország biztos pont a nyugat-balkáni régióban, olyan ország, amely példa lehet a környező államok számára - mondta amerikai külügyminiszter szerdán Zágrábban.
MTI, 2012. október 31. szerda, 19:35
Fotó: Napi.hu

Hillary Clinton Horvátország NATO-szerepéről, 2013-ban esedékes EU-csatlakozásáról és a két ország gazdasági kapcsolatairól folytatott megbeszéléseket a horvát fővárosban Zoran Milanovic miniszterelnökkel, Ivo Josipovic köztársasági elnökkel és Vesna Pusic külügyminiszterrel.

Az amerikai külügyminiszter példaértékűnek nevezte a korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát modellt, a menekültügyi problémák megoldását, az állam kisebbségekhez fűződő viszonyát.

Ugyanakkor bírálta a horvát befektetési környezetet. Reformokat sürgetett, a bürokrácia csökkentését és a privatizáció felgyorsítását. "Horvátország óriási potenciállal rendelkezik, de gazdasági reformokra van szüksége" - mondta Clinton, hangsúlyozva, hogy az Egyesült Államok kész segíteni Horvátországnak ebben, és az amerikai vállalatok szívesen fektetnének be az Adria-parti országban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Vote, 2012.11.01 09:44

Ez az Egyesult allamok oloyan rendes, ott segit, ahol tud. Csoro Bajnainak is mennyi pénzt kuldenek, a Milla vezer is korbejarhatja a penzukon az USA-t.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html