Csak a lakosság felét oltanák a sertésinfluenza ellen

Az Egyesült Államokban a H1N1 elleni védőoltások alkalmazásának menetére kialakított tanácsadó bizottság szerint az amerikai lakosság felét szükséges mihamarabb beoldani a vírus elleni vakcinával.
NAPI, 2009. július 30. csütörtök, 18:05
Fotó:

A bizottság az októberi oltási szezonra összesen 160 millió dózis oltóanyag előállítását javasolja. Az oltóanyagból első körben a fokozottan veszélyeztetettek, azaz az egészségügyben dolgozókat, valamint a várandós nőket oltanák be. Ez körülbelül 41 millió embert jelent - írta az MTI.

Ezt követően azok részesülnének a vakcinából, akik egy esetleges influenzával való fertőződés esetén szívbetegségük, asztmájuk, vagy cukorbetegségük miatt fokozottan ki vannak téve esetleges szövődmények kialakulásának. Ezután oltanák be a 19 és 24 év közötti lakosságot, akik az eddigi adatok alapján könnyebben fertőződhetnek meg a sertésinfluenzával.

Az idős emberek nem tartoznak a H1N1 által veszélyeztetett korcsoporthoz, így mihamarabbi beoltásuk nem elsődleges feladat- tette hozzá az jelentés.

Az új típusú influenza elleni oltóanyag embereken való tesztelése nemrég kezdődött meg. Várhatóan a teljes védettség kialakításához két egymást követő vakcina beadására lesz szükség.

HOZZÁSZÓLÁSOK