A fogyasztói hangulatindex 98,1 pontra mérséklődött januárban a decemberben 98,2 ponton elért 13 éves csúcsról. A tényleges januári érték elmaradt a 98,5 pontos elemzői várakozástól.

Az index elemei közül az aktuális kondíciók megítélését tükröző mutató 112,5 pontra emelkedett januárban az előző havi 111,9 pontról. Elemzők csökkenést, 111,5 pontot vártak januárra.

A kondíciók jövőbeni alakulásával szembeni várakozásokat számszerűsítő mutató értéke viszont romlott, 88,9 pontra csökkent 89,5 pontról. Elemzők javulást, 90,2 pontot vártak januárra.

A kisker adat is elmaradt a várakozásoktól

A vártnál kevésbé nőtt a kiskereskedelmi forgalom decemberben az Egyesült Államokban - derül ki a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, az U.S. Census Bureau pénteken közzétett jelentéséből.

Decemberben szezonális kiigazítással 0,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az előző havihoz képest az Egyesült Államokban. A novemberi adatot felülvizsgálat után 0,1 százalék növekedésről 0,2 százalék növekedésre módosította a Census Bureau. Elemzők decemberre 0,7 százalékos havi növekedést vártak.

Az autóeladások 2,4 százalékkal nőttek decemberben, 2016 áprilisa óta a legnagyobb mértékben. Az üzemanyag értékesítés két százalékkal emelkedett. A forgalom húsz százalékát adó autóeladások nélkül decemberben 0,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom. Autók és üzemanyag nélkül a kiskereskedelmi forgalom nem változott az előző havihoz képest decemberben.

A 2016 decemberi kiskereskedelmi forgalom 4,1 százalékkal haladta meg a 2015 decemberit. A teljes 2016. évi kiskereskedelmi forgalom 3,3 százalékkal volt nagyobb az előző évinél. Az október-decemberi negyedév forgalma 4,1 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit.