A kínai statisztikai hivatal ma hajnali adatai szerint ismét lassult a növekedés Kínában. A negyedik negyedéves 7,9 százalékot követően mindössze 7,7 százalékkal növekedett a gazdaság, ami az elmúlt bő egy év leggyengébb teljesítményének számít. Fontos azonban megjegyezni, hogy a kínai újévhez köthető események okozhattak némi torzulást a statisztikában. A Reuters és a Dow Jones felmérésének eredményei egyaránt azt mutatták, hogy az elemzők 8 százalék körüli növekedést várnak, így a többség számára csalódást okozhatott az adat.

Árnyalja a képet a szintén ma hajnalban napvilágot látott márciusi ipari adat. A várt 10 százalék helyett mindössze 8,9 százalékkal nőtt a termelés volumene, ami azért aggasztó, mert legutóbb akkor (2012 augusztusában) érkeztek hasonlóan gyenge adatok, amikor nagyon erősek voltak az úgynevezett "hard landinggel" kapcsolatos félelmek.

Ezen kívül még két kedvezőtlen adat érkezett: (1) a kiskereskedelemben tapasztalt növekedés még mindig jóval alacsonyabb, mint néhány hónappal ezelőtt (a decemberi 15,2 és a január-februári 12,3 után 12,6 százalékos), (2) a vidéki infrastruktúra-fejlesztés lassabban halad (a január-februári 21,2 százalékot követően a januári-márciusi időszakban már csak 20,9 százalékos bővülést mértek).