Ebben is szintet léptek a csehek

Egyre több cseh utazik inkább bérelt magánrepülőgépen, elkerülve a hagyományos utasszállító gépek igénybevételével járó kényelmetlenségeket.
Barabás Júlia, 2019. március 22. péntek, 15:51
Fotó: Reuters

Egyre több cseh bérel magángépet utazásaihoz - adta tovább az e15 internetes portál hírét a Radio Praha. A prágai Václav Havel repülőtérről induló kisebb gépek forgalma évről évre folyamatosan nő. Öt év alatt, 2014 óta közel tíz százalékkal ugrott meg a felszállások száma.

Az elmúlt évben az ország legnagyobb légikikötőjében 12,7 ezer magánrepülést regisztráltak, és a szakértők arra számítanak, hogy a közeljövőben is nő ez a szám. A repülőgépbérlés iránti keresletet befolyásolja a gazdaság teljesítménye, ugyanis az átlagos igényeket meghaladó szolgáltatás nem olcsó - fejtegette a hírportálnak Roman Pacvon, Letiste Praha szóvivője. Ez a vállalat üzemelteti a repülőteret.

Természetesen a légikikötő továbbra is főként a hagyományos utasszállító járatokat szolgálja ki, a magánrepülések aránya a teljes forgalmon belül valamivel több, mint nyolc százalék. A bérelt kisgépek a hármas terminálról indulnak, amely korábban a létesítmény központi eleme volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK