Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Cseh Köztársaság 700 millió koronát (8,56 milliárd forint, egy kisebb focistadion ára) fordít a következő években afrikai országok támogatására - adta hírül a Radio Praha. Segíteni akarják a kiválasztott országok fejlődését annak érdekében, hogy lakóik ne induljanak útra kivándorlóként Európába.

Andrej Babis miniszterelnök azok közé az uniós vezetők közé tartozik, akik visszautasítják az Európába érkező emberek elosztását a tagállamok között arra az időre, amíg elbírálják menekültkérelmüket. (Pozitív válasz esetén ezt követően maguk választhatnak új hazát maguknak.) Ezért az európai határok lezárását követeli, amit kormánya 2020-tól kiegészíti a segélyezéssel.

Tomás Petrícek azt mondta a cseh rádióban, hogy a pénzt három forrásból: a pénzügyminisztérium, illetve belügyi és a védelmi tárcától gereblyézik össze. Az pénzügyi tárcával már megállapodtak, hogy 2020-tól három éven át 100-100 millió koronát ad az afrikai projektre. Egyelőre három célországot jelöltek meg: Etiópiát, Malit és Marokkót.