Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fizikai munkát végzők jártak a leginkább rosszul a koronavírus-járvánnyal Csehországban - idézte a Radio Praha a Grafton Recruitment munkaügyi tanácsadó cég felmérését. A vizsgálatot február és június között készítették a 18-tól 65 évesig terjedő munkavállalók körében. A megkérdezettek 37 százaléka mondta azt, hogy változtak a munkafeltételei.

A kormány válságkezelése megtette a hatását: a járvány első fázisába nem voltak tömeges elbocsátások az országban. A vállalatok a legtöbb esetben inkább a fizetéseket vagy a juttatásokat csökkentették, illetve rövidebb ideig dolgoztatták embereiket. Összességében a munkavállalók 31 százaléka számolt be ilyen változásokról.

A cseh munkaügyi hivatal adatai szerint a munkanélküliségi ráta a március három százalékról 3,7 százalékra kúszott fel júniusra. Az állás elvesztésétől való félelem megmutatkozott abban, hogy kevesebben gondolkodtak új munkahely választásán, erősödött a lojalitásuk munkaadójuk iránt - állapítják meg a tanácsadó cég szakértői. Az emberek immáron fontosabbnak tartják a hosszú távú foglalkoztatást, mint a jó béreket.