Csehországban elszabadult a vírus

Már több mint 41 ezer fertőzöttet tartanak nyilván a cseh hatóságok, az aktív fertőzöttek száma pedig megközelíti a 18 ezret. Mindkettő rekordot jelent a vírus megjelenése óta.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 17. csütörtök, 10:22
Fotó: Getty Images

Nagyon megugrott szerdán az igazolt koronavírus-fertőzöttek napi száma Csehországban, és első ízben már a kétezret is meghaladta.

Az MTI a cseh egészségügyi minisztérium adatait idézve azt írja: szerdán 2139 fertőzöttet regisztráltak a laboratóriumi vizsgálatok, ami 464-gyel több a keddi adatnál. A járvány március elsejei kirobbanása óta Csehországban 41 032 személy fertőződött meg, akiknek majdnem háromötöde már meggyógyult. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 17 619, ami szintén rekordmagas szám.

A korábbiaknál gyorsabban emelkedik a kórházi kezelésre szorulók száma is. A tárca statisztikája szerint jelenleg 388 személy szorul kórházi kezelésre, 55-tel több, mint kedden. A súlyos állapotban, lélegeztetőgépen lévő páciensek száma szerdán 81-re emelkedett. A vírus okozta betegség szövődményeiben eddig 482 ember halt meg. A heti halálozások száma 17, szeptember elseje óta pedig 58-an haltak meg. Ezek a számok is egyre nőnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK