Írországban 11, Csehországban pedig 21 képviselői hely sorsa dől el. Csehországban a felmérések szerint az "Elégedetlen polgárok mozgalma", az Akce Nespokojenych Obcanu, rövidítve ANO vagyis "Igen" lehet a befutó. A Csehország egyik leggazdagabb embereként számon tartott Andrej Babis pénzügyminiszter vezette erő a voksok 21,1 százalékát kaphatja, ami 6 mandátumot jelenthet Strasbourgban. Őket a jelenlegi miniszterelnököt adó Cseh Szociáldemokrata Párt követi 15 százalékos támogatottsággal, ami 4 képviselői helyre lehet elég. Majd a listán mögöttük valamivel lemaradva, 13 százalékos támogatottsággal a kommunisták következnek, akik így szintén 4 mandátumot szerezhetnek.

A jobbközép, konzervatív Európai Néppárthoz tartozó cseh pártok közül a Hagyomány, Felelősség, Prosperitás 09 (Tradice Odpovednost Prosperita 09, TOP 09), amelynek az élén Karel Schwarzenberg egykori külügyminiszter áll, 12,2 százalék körüli eredményre számíthat, és ezzel 3 helyet biztosíthat magának Strasbourgban. A másik néppárti erő, a jelenleg a kormánykoalícióban résztvevő Kereszténydemokrata Unió - Csehszlovák Néppárt a szavaztok 4,9 százalékát kaphatja, így jelöltjei várhatóan nem jutnak be az EP-be. Legutóbb, 2009-ben Csehországban a választásra jogosultak 28,2 százaléka ment el szavazni.

Írországban az előrejelzés azt mutatja, hogy a néppárthoz tartozó Egyesült Írország Pártja, a kormányzó Fine Gael támogatottsága a legnagyobb. Enda Kenny kormányfő pártja a voksok több mint negyedére számíthat, és négy képviselőt küldhet majd várhatóan Strasbourgba. Az ellenzékben lévő Köztársasági Párt, a Fianna Fáil a szavazatok 21,9 százalékát kaphatja, és két mandátumra tehet szert. További három képviselő helyet szerezhet a radikális baloldalhoz sorolt Sinn Féin. Írországban 2009-ben a választópolgárok 58,64 százaléka járult az urnákhoz az EP-választáson.