Néhány napja a lengyel médiát elöntötte a hír: Jaroslaw Kaczynski, a kormánypárt, a radikális jobboldali Jog és Igazságosság elnöke (PiS), Lengyelország tényleges irányítója természetes módokat használ gyógyulásához és igénybe veszi egy titokzatos növénygyűjtő szolgálatait.

Az információ forrása Kaczynski unokatestvére, a lengyel köztévé igazgatóságának tanácsadója, Jan Maria Tomaszewski volt - derült ki a gazeta.pl cikkéből.

- Mi úgy gyógyulunk Jarekkel, hogy egy növénygyűjtőhöz járunk, akitől gyógyfüveket kapunk, amelyek segítenek. Ez a hölgy elkészíti nekünk a megfelelő a keverékeket, és a fogyasztásuk után valahogy jobban vagyunk - mondta Tomaszewski a Super Express című lappal folytatott beszélgetésében.

A Wirtualna Polska portál híréből az is kiderül, hogy Jaroslaw Kaczynski már sokkal korábban használta a nem hagyományos gyógyítási módokat, mint unokatestvére. Ebben a PiS egyik koalíciós partnere, a Megegyezés pártjának egyik aktivistája, Janina Gross segítette, aki az elnöknek szárított gesztenyét vitt, hogy semlegesítse a negatív sugárzást.

A Super Express, amely érdeklődött Kaczynski egészségi állapota felől, megkérdezte Andrzej Sosnierz orvost, aki egyben a Megegyezés képviselője is, és a Nemzeti Egészségügyi Alap volt elnöke, hogy a növényi terápia nem árthat-e Jaroslaaw Kaczynskinek. - A gyógynövények nem ártanak az elnök úrnak, inkább segítenek, de felügyelet mellett kell szedni és nem szavad túladagolni ezeket - szólt a válasz.