Csődközeli szintre minősítette vissza Ukrajnát a Fitch

Államcsőd veszélyére figyelmeztető osztályzati szintre minősítette vissza Ukrajnát pénteken a Fitch Ratings.
MTI-Eco, 2015. február 13. péntek, 23:01
Fotó: Reuters

A nemzetközi hitelminősítő pénteken késő este, az európai és az amerikai piaci zárások után Londonban bejelentette, hogy az eddigi CCC-ről egy fokozattal CC-re rontotta Ukrajna hosszú futamidejű szuverén devizaadósságának besorolását. A Fitch szerint a CC osztályzat azt jelzi, hogy valószínűnek tűnik "valamilyen formájú" törlesztési csőd bekövetkezte Ukrajnában.

A héten bejelentett új IMF-program elősegíti ugyan az ukrán gazdaság finanszírozási hiányának enyhítését, ám egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a programhoz kapcsolódóan a magánhitelezőkkel szembeni kötelezettségeket is át kell majd strukturálni - áll a Fitch elemzésében.

A cég becslése szerint az ukrán hazai össztermék (GDP) tavaly 7,5 százalékkal zuhanhatott reálértéken, és a Fitch az idén további 5 százalékos visszaeséssel számol.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

juliann, 2015.02.14 07:57

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2015.02.14 05:31

Az ukrán határt hermetikusan le kell zárni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html