Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a kiskereskedelmi forgalom és vendéglátás szezonális és naptári hatással kiigazított értéke augusztusban folyó áron 456,3 milliárd dollárt tett ki, ami 0,3 százalékos visszaesés az előző hónaphoz képest. Elemzők 0,1 százalékos csökkenésre számítottak a júliusi 0,1 százalékos növekedés után.

Éves összevetésben viszont 1,9 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom és vendéglátás volumene a júliusi 2,4 százalékos növekedés után.

Az autó-, az üzemanyag-, az építőanyagok- és élelmiszereladásokat leszámítva 0,1 százalékkal csökkent a forgalom augusztusban havi szinten, míg júliusban 0,4 százalékos visszaesést mértek.

Havi összevetésben az autóeladások 0,9 százalékkal, a benzinkutak forgalma pedig 0,8 százalékkal csökkent. Az internetes boltok forgalma 0,3 százalékkal, a szabadidős tevékenységgel kapcsolatos termékeké pedig 1,4 százalékkal esett vissza.

Az Egyesült Államokban a lakossági fogyasztás felelős a gazdasági teljesítmény több mint kétharmadáért, ezért a kiskereskedelmi forgalom alakulása fontos jelzőszám a növekedés megítéléséhez. A jövedelmek és a foglalkoztatottság növekedése a fogyasztói kiadások emelkedésében csapódott le, támogatva a gazdasági növekedést, miközben az erős dollár és az alacsony energiaárak lefelé húzták az ipar teljesítményét.

Az idei év első nyolc hónapjában 2,9 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom 2015 azonos időszakához képest.