Csökkent a német munkanélküliség májusban

Szezonális kiigazítás nélkül számolva havi szinten 0,2 százalékkal 6,6 százalékra csökkent a német munkanélküliség májusban a német szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit (BA) szerdai közleménye szerint.
MTI-Eco, 2014. május 28. szerda, 10:40
Fotó: Reuters

A munkanélküliek száma májusban 61 ezerrel 2 millió 882 ezerre csökkent, de a szezonálisan kiigazított adatok szerint 24 ezres növekedés volt, és a munkanélküliek száma elérte a 2 millió 905 ezret.

A BA szerint májusban lassult a munkahelyek számának bővülése, de a tavaszi időszakban ez normális. A korábbi évekhez képest idén májusban azért látványosabb a visszaesés, mert nem volt olyan hideg a tél, így eleve kevesebb volt a munkanélküli, akik állást találhattak maguknak.

A hivatal szerint még mindig erős a munkaerő piaci kereslet. Májusban 452 ezer munkahelyet regisztráltak a BA-nál, 15 ezerrel többet, mint egy évvel korábban. Az értékesítésnél és a logisztikai iparágban keresnek sok új alkalmazottat, de villamosmérnökök és a gépészmérnökök is könnyen el tudnak helyezkedni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.05.28 12:16

..jó hír ,több Pick szalámit szik ..,vagy itt gyártott Audit ,Mercit vesz ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html