Csökkent a Nestlé nyeresége

Egyszeri tételek miatt csökkent a Nestlé svájci élelmiszeripari konszern nyeresége, árbevétele viszont enyhén nőtt az első fél évben.
MTI-Eco, 2016. augusztus 18. csütörtök, 10:03
Fotó: Reuters

A cég csütörtökön közölte, hogy az adózás utáni nyereség 4,1 milliárd svájci frank volt az első fél évben az egy évvel korábbi 4,52 milliárd frankkal szemben, egy 400 millió frankos halasztott adófizetés miatt. Az árbevétel 1 százalékkal, 43,16 milliárd frankra nőtt.

A svájci óriásvállalat már három éve nem teljesíti az 5-6 százalékra kitűzött, egyszeri tételektől és árfolyamhatástól megtisztított árbevétel-növelési célját, idén is a tavalyihoz hasonló, 4,2 százalékos bővülést tervez.

Paul Bulcke, a Nestlé vezérigazgatója szerint Kínában továbbra is kihívásokkal kell szembenéznie a cégnek, azonban Észak-Amerikában, Európában, Délkelet-Ázsiában és Latin-Amerikában jó teljesítményt nyújtott, amely folytatódhat a második negyedévben is.

A Nestlé a Nestlé Hungária Kft. révén van jelen Magyarországon, ahol több gyárat üzemeltet és összesen 1700 embert foglalkoztat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.08.18 13:18

Amióta közhírré tették, hogy a Nestlé olcsón veszi a vizet, és drágán árulja, ami miatt embertátósaink halnak szomjan, azóta nem vásárolunk Nestlé termékeket.
---
Pl: A Nestle gyakorlatilag átvette a vízellátás irányítását Dél-Afrika, Etiópia és Pakisztán nagy részein, így ezen országok lakói a víz hiányában megbetegszenek és végül meghalnak. Az érintett falvak tiszta víz hozzáférési kérelmei süket fülekre találnak.
forrás: http://naturahirek.com/a-nestle-alma-a-viz-aranak-53-millio-szazalekkal-valo-emelese/
---
És még rengeteg hasonlót lehet olvasni embertelen üzleteikről.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html