Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Éves alapon, azaz 2014 márciusát 2013 márciusával összehasonlítva a 28 tagállamból álló EU-ban 0,5 százalékkal nőtt, a 18 tagállamból álló eurózónában 0,1 százalékkal csökkent az ipari termelés.

Az EU-ban havi szinten a közbülső termékek, például az alkatrészek, alapanyagok termelése 0,5 százalékkal, az energetikai termékek termelése 0,6 százalékkal, a beruházási javak termelése 0,2 százalékkal, a tartós fogyasztási cikkek termelése 0,4 százalékkal, a nem tartós fogyasztási cikkek termelése 0,1 százalékkal csökkent.

Az eurózónában a közbülső termékek termelése 0,8 százalékkal, az energetikai termékeké 0,4 százalékkal, a beruházási javaké 0,3 százalékkal, a nem tartós fogyasztási cikkeké 0,5 százalékkal esett vissza. A tartós fogyasztási cikkek termelése nem változott.

A tagállamok közül Portugáliában (-4,8 százalék), Litvániában (-3,7 százalék) és Svédországban (-2,5 százalék) csökkent legjobban, és Írországban (+5,6 százalék), Dániában (+3,1 százalék), valamint Szlovákiában (+2 százalék) nőtt leginkább az ipari termelés.

Magyarországon márciusban havi szinten 0,4 százalékos, éves szinten 8,1 százalékos növekedés volt az Eurostat szezonális hatásoktól megtisztított adatai szerint.