Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium hétfőn közölte, hogy a rendelésállomány havi szinten 0,5 százalékkal, 2,6 milliárd dollárral, 497,5 milliárd dollárra süllyedt. A januári stagnálás után elemzők 0,6 százalékos visszaesésre számítottak - írja az MTI.

A februárral zárult öt hónapból négy esetében csökkentek a gyáripari rendelések, híven tükrözve az amerikai gazdaság növekedésének lassulását.

A közlekedési eszközöket nem számítva 0,3 százalékkal emelkedett a megrendelések értéke februárban a januári 0,1 százalékos csökkenés után.  A tartós javakra leadott új megrendelések állománya 1,6 százalékkal csökkent, a nem tartós javaké viszont 0,6 százalékkal emelkedett az év második hónapjában.  A tartós javakon belül a legnagyobb tételt jelentő közlekedési eszközök esetében 4,5 százalékkal, 86,21 milliárd dollárra süllyedt az új rendelések értéke, szemben a januári 0,4 százalékos emelkedéssel. A polgári célú repülők és alkatrészeik esetében 31,3 százalékkal zuhant, a katonai célúaknál viszont 3,3 százalékkal bővült a rendelésállomány.

Éves összehasonlításban a nyers adatok szerint 2,4 százalékkal nőttek a gyáripar új megrendelései februárban, a közlekedési eszközöket nem számítva 1,5 százalékos volt a növekedés.