BUX
37954

Csökkentek a fogyasztói árak Németországban

Csökkent a német fogyasztói árindex májusban az előző havihoz képest, éves összevetésben pedig a vártnál kevésbé emelkedett - közölte hétfőn a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

MTI-Eco, 2014. június 2. hétfő, 14:31

Májusban az előzetes adatok szerint az előző havihoz képest 0,1 százalékkal csökkent a fogyasztói árindex (CPI) Németországban. Áprilisban 0,2 százalékkal csökkent a CPI az előző havihoz képest. Májusra elemzők 0,2 százalékos növekedést vártak.

Az egy évvel korábbihoz képest az idén májusban 0,9 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az elemzők által várt 1,1 százalék helyett. Áprilisban 1,3 százalékos volt az éves árnövekedés.

Az EU harmonizált számítási módszere szerint májusban 2013 májusához képest 0,6 százalékkal nőtt a német fogyasztói árindex (HICP), szemben az áprilisi 1,1 százalékkal. Elemzők 1,0 százalékos éves növekedést vártak májusra.

Az előző havihoz képest májusban a német HICP 0,3 százalékkal csökkent, szemben az elemzők által várt 0,1 százalékos növekedéssel. Áprilisban 0,3 százalékkal csökkent havi összevetésben a német harmonizált fogyasztói árindex.