Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden közzétett kimutatása szerint a német termelői árak 0,1 százalékkal csökkentek augusztusban az előző havihoz képest, és 1,6 százalékkal maradtak el a 2015. augusztusi szinttől. Elemzők havi bázison változatlan, éves bázison 1,5 százalékkal alacsonyabb termelői árakra számítottak.

A termelői árindex alakulását leginkább az energiaárak befolyásolták augusztusban. Az energiaárak júliushoz képest 0,4 százalékkal csökkentek, az egy évvel korábbinál pedig 5,5 százalékkal álltak alacsonyabban augusztusban. Az energiaárakat figyelmen kívül hagyva a termelői árak nem változtak augusztusban júliushoz képest, és 0,3 százalékkal csökkentek éves összevetésben.

Az alapanyagok ára augusztusban 0,1 százalékkal csökkent az előző havihoz képest és 1,6 százalékkal az egy évvel korábbihoz képest. A fogyasztási cikkek, késztermékek ára 0,7 százalékkal emelkedett éves bázison az idén augusztusban és 0,3 százalékkal a júliusihoz képest. A tőkejavak ára augusztusban 0,6 százalékkal emelkedett éves bázison, a tartós fogyasztási cikkeké pedig 1,2 százalékkal. A júliusihoz képest mindkét kategória ára 0,1 százalékkal emelkedett augusztusban.