Csúnya adat jött az USA-ból

Lassult az Egyesült Államok gazdasági növekedése a harmadik negyedévben - közölte a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA).
MTI, 2015. október 29. csütörtök, 14:25
Fotó: Reuters

A harmadik negyedévben a BEA előzetes, az adatok szűk körére támaszkodó becslése szerint 1,5 százalékkal nőtt az Egyesült Államok GDP-je  a második negyedévi 3,9 százalék után. Elemzők 1,6 százalékos GDP-növekedést vártak a harmadik negyedévre.

A harmadik negyedévi GDP-növekedés a BEA megítélése szerint elsősorban a lakossági kiadásokra, az állami és önkormányzati kiadásokra, a tőkeberuházásokra, az exportra, valamint az ingatlanbefektetésekre támaszkodott. A GDP-kalkulációban negatív előjellel szereplő import a harmadik negyedévben növekedett.

A lassulás a harmadik negyedévben a második negyedévihez képest elsősorban a készletberuházások csökkenése és az az export mérséklődése miatt következett be a BEA magyarázata szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2015.10.29 14:57

Egy kicsit felmegy a tőzsde, akkor már rögtön jön az info, hogy lassult a gazdaság. Nem unalmas egy kicsit? Mert nekem már nagyon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html