Dánia engedélyt adott az Északi Áramlat 2 üzemeltetésére

Dánia megadta az üzemeltetési engedélyt az Északi Áramlat 2 földgázvezeték felségvizein áthaladó szakaszára - írja az MTI a dán energiahivatal bejelentése nyomán.
Szász Péter, 2020. október 1. csütörtök, 19:47
Fotó: Reuters

A dán klíma-, energia- és közműügyi minisztérium alatt működő energiahivatal (Energistyrelsen) közleményben jelentette be, hogy megadta az engedélyt a Nord Stream 2 AG vállalatnak az Oroszországból Európába földgázt szállító 1230 kilométeres tenger alatti gázvezeték dán felségvizeken húzódó 147 kilométeres szakaszának üzemeltetésére.

A üzembe helyezésére a biztonsági előírások teljesítése mellett a vezetékpár egyikének elkészülte esetén kerülhet sor. A vezetékpár szállítási kapacitása évi 55 milliárd köbméter földgáz.

Dánia júliusban adta meg az engedélyt az oroszországi Viborgtól egészen a németországi Greifswaldig vezető gázvezeték utolsó szakaszának a megépítésére. A projekt kivitelezése tavaly decemberben állt le, amikor Washington szankciók alá helyezte a munkálatokban részt vevő vállalatokat, közöttük a csővezeték fektetését végző hajók üzemeltetőjét, a svájci-holland Allseas vállalatot. A gázvezeték már 94 százalékban megépült.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.10.01 19:51

Na végre megjött az eszük.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html