Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A davosi Világgazdasági Fórum szervezői bejelentették, hogy úgy döntöttek: elhalasztják a 2021. január végére tervezett tanácskozást a jövő év nyarának elejére - adta hírül a CNBC.

A magyarázat egyszerű: a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a jövő év januárban még nagy lesz a fertőzésveszély, mivel nem várható, hogy addigra a tömeges oltás elterjedésével visszaszorítsák a koronavírus-járványt. A hírt Adrian Monck, a fórum igazgatója jelentette be.

A döntést nehéz szívvel hoztuk meg, mivel úgy gondoljuk, hogy a világ elitjéhez tartozó gazdasági és politikai vezetőknek az év elején kellene kellene megosztaniuk nézeteiket a világtársadalom előtt álló feladatokról - fejtegette. A jövő évi tanácskozás témája különösen indokolná a rendezvény korai megtartását, ugyanis a szervezők javaslatának megfelelően a "Great Reset" lenne a beszélgetések fő témája, azaz azt fürkésznék a résztvevők, milyen világ vár az emberekre a koronaválságot követő újrakezdés után.

A Világgazdasági Fórumot a svájci Davosban több évtizede minden év januárjának végén tartják. Idén még a járvány európai és amerikai kitörése előtt megrendezték a tanácskozást, amelyen Donald Trump, az USA elnöke volt a "díszvendég", de legnagyobb bánatára nem ő vitte el a show-t, hanem Grata Thunberg környezetvédelmi aktivista, aki a világmozgalmat indított a klímaváltozás megállítására. Rajtuk kívül Christine Lagarde volt régi-új szereplője a fórumnak, ugyanis először vett részt a rendezvényen az Európai Központi Bank elnökeként.