Erős jelzés érkezett: marad a vírus a jövő nyárig

Óriási szívfájdalommal elhalasztották a davosi Világgazdasági Fórumot 2021. január végéről a jövő év nyaráig. Az eseményen a világ gazdasági és politikai elitje gyűlik össze, hogy számba vegye a globális társadalom előtt álló kihívásokat.
Komócsin Sándor, 2020. augusztus 26. szerda, 16:35
Fotó: Getty Images

A davosi Világgazdasági Fórum szervezői bejelentették, hogy úgy döntöttek: elhalasztják a 2021. január végére tervezett tanácskozást a jövő év nyarának elejére - adta hírül a CNBC.

A magyarázat egyszerű: a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a jövő év januárban még nagy lesz a fertőzésveszély, mivel nem várható, hogy addigra a tömeges oltás elterjedésével visszaszorítsák a koronavírus-járványt. A hírt Adrian Monck, a fórum igazgatója jelentette be.

A döntést nehéz szívvel hoztuk meg, mivel úgy gondoljuk, hogy a világ elitjéhez tartozó gazdasági és politikai vezetőknek az év elején kellene kellene megosztaniuk nézeteiket a világtársadalom előtt álló feladatokról - fejtegette. A jövő évi tanácskozás témája különösen indokolná a rendezvény korai megtartását, ugyanis a szervezők javaslatának megfelelően a "Great Reset" lenne a beszélgetések fő témája, azaz azt fürkésznék a résztvevők, milyen világ vár az emberekre a koronaválságot követő újrakezdés után.

A Világgazdasági Fórumot a svájci Davosban több évtizede minden év januárjának végén tartják. Idén még a járvány európai és amerikai kitörése előtt megrendezték a tanácskozást, amelyen Donald Trump, az USA elnöke volt a "díszvendég", de legnagyobb bánatára nem ő vitte el a show-t, hanem Grata Thunberg környezetvédelmi aktivista, aki a világmozgalmat indított a klímaváltozás megállítására. Rajtuk kívül Christine Lagarde volt régi-új szereplője a fórumnak, ugyanis először vett részt a rendezvényen az Európai Központi Bank elnökeként.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Gyula65, 2020.08.26 18:32

Ezek szerint legalább 5 hónapra előre meg van írva a forgatókönyv, vagy inkább jóval távolabbra! És csak egyre és egyre hülyébbnek nézik az embereket! De beteget továbbra sem lát az átlag polgár, csak az MTI által mindenkinek kötelező érvényűen kiküldött tájékoztatókban! Miközben 10 milliós országunkban van (állítólag) kb 800 aktív fertőzött. Ez egyre borzasztóbb! Mi lesz ennek a vége?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html