December első hetén lehet a járvány csúcspontja Szerbiában

A szerbiai szakértők szerint december első hete hozhatja el a koronavírus-járvány második hullámának csúcspontját, ezt követően csökkenhet a fertőzöttek száma.
Barabás Júlia, 2020. december 2. szerda, 12:05
Fotó: Shutterstock

Zoran Gojkovic szerbiai tartományi egészségügyi titkár kijelentette, hogy a szerbiai szakértők erre a hétre várják a koronavírus-fertőzés eme hullámának csúcspontját - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Gojkovic szerint a csúcspont után csökken majd a fertőzöttek száma.

"Egész Vajdaságban rendkívüli a járványhelyzet, remélem, hogy nem nő tovább a fertőzöttek száma, annak ellenére, hogy az úgynevezett fekete pénteken nagyon sokan felelőtlenül viselkedtek, rengetegen voltak a boltokban, bevásárlóközpontokban" - mondta az egészségügyi titkár, aki szerint 7-10 nap szükséges ahhoz, hogy a meghozott intézkedések eredményeket hozzanak.

"Addig is mindenkinek felelősségteljesen kell viselkednie, kerülnünk kell a más személyekkel való találkozást és mindenképpen viseljünk maszkot. Így segíthetünk magunknak, másoknak és az államnak is, hogy életünk minél előbb visszatérhessen a rendes kerékvágásba" - mondta Gojkovic.

HOZZÁSZÓLÁSOK