Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nebojsa Stefanovic szerb és Pintér Sándor magyar belügyminiszter megállapodott abban, hogy december 15-e és január 15-e között a két ország határrendőrsége a minimális ellenőrzés rendszerét fogja alkalmazni a közös határon, hogy lehetővé tegyék az utasoknak, hogy a lehető leggyorsabb átkelést - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Stefanovic elmondta, hogy magyar kollégájával tárgyalt azokról az intézkedésekről is, amelyek nyomán felgyorsítható az emberek és az áruk áthaladása a határon. Egyebek mellett azt tervezik, hogy új technológiát fognak alkalmazni, amely lehetővé teszi, hogy rövidebb idő alatt több ember lépje át a határt, miközben hatékonyabb lehet az ellenőrzés is.

A lépés azért is fontos, mert a hosszú hétvége alatt le kellett zárni a magyar határokat a terhelés miatt, valamint azért, mert az ellenőrzést kiszolgáló informatikai rendszer nem bírja az ekkora terhelést. A forgalom azért is nagy a határokon, mert egyre több vendégmunkás van Magyarországon, számuk már meghaladja az ötvenezret.