Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Oroszország megbeszéléseket folytat partnereivel bizonyos jogi témákban a Déli Áramlat gázvezeték tervének törlése miatt, de arra nem számítanak, hogy pénzügyi követelések is lesznek - nyilatkozta Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter a Kommerszant című orosz lapnak.

A miniszter szerint tisztában vannak vele, hogy azok az országok, amelyeken áthaladt volna a vezeték új beruházásokra, új munkahelyekre és az adóbevételek növekedésére számítottak. "Van egy jogi tanulmány a 2008-ban és 2009-ben aláírt kormányközi egyezményekről" - mondta Alekszandr Novak, hozzátéve, hogy nem számít pénzügyi követelésekre.

A Déli Áramlat megközelítőleg 40 milliárd dolláros beruházás lett volna, többek közt Bulgária, Szerbia és Magyarország területét is érintve.

Vlagyimir Putyin orosz elnök december elején Törökországban jelentette be, hogy Oroszország a jelenlegi körülmények között, az Európai Unió ellenkezése miatt nem tudja megkezdeni a Déli Áramlat tervének megvalósítását. Ugyanennek a látogatásnak a keretében az orosz elnök Törökországot nevezte meg mint partnert egy alternatív gázvezeték építéséhez.