Deloitte: optimisták a technológiai vállalatok

A Deloitte ismét elkészítette az 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás rangsorát az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióban. A régió technológiai szektorában gyorsabb növekedés és soha nem látott bizalom jelei tapasztalhatók - írja a társaság közleményében.
NAPI Online, 2006. november 28. kedd, 17:02
Fotó:

A felmérésben szereplő vállalatok az elmúlt öt évet tekintve átlagosan 1396 százalék árbevétel-növekedést produkáltak, ami az elmúlt év hasonló adatának a kétszerese. A 2006-os év egyértelmű győztese az Egyesült Királyságbeli MX Telecom Ltd. vezeték nélküli IT szolgáltató, amely átlagosan 57 939 százalékkal növelte árbevételét az elmúlt öt évben.

Az 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás vezetői körében végzett felmérés szerint a vezérigazgatók 87 százaléka bízik abban, hogy a növekedési ütem a következő években is fenntartható. A rangsor készítésének elmúlt 6 esztendeje óta a vezérigazgatók az idén a legoptimistábbak a jövőt illetően.

A legfontosabb következtetések egyikeként a társaság megjelöli, hogy továbbra is a szoftvercégek uralják a mezőnyt, a listán szereplő vállalkozások 44 százaléka erről a piacról kerül ki, míg a sorban utána következő szereplő a kommunikációs és a hálózati szektor, 16 százalékkal van jelen a listán. A lakosságszám arányában a norvég, az izraeli és az ír technológiai vállalkozások a legsikeresebbek. A legtöbb vállalakozás az Egyesült Királyságban található, a listán szereplő 500 vállalkozásból 91-nek az Egyesült Királyság a székhelye, míg az őt követő Franciaországban 84 vállalkozás található.

HOZZÁSZÓLÁSOK