Délutánig lehet pihenni pénteken

Magyarországon és Európában sem jelenik meg pénteken izgalmas makroadat, így délutánig az amerikai munkanélküliségi adatig nem kell izgulni a tőkepiaci befektetőknek.
NAPI, 2009. szeptember 3. csütörtök, 13:11

Viszonylag nyugalmasan telhet a péntek délelőtt, amit csak az Európai Gazdasági Bizottság legfrissebb gazdasági előrejelzései kavarhatnak fel.

Az augusztusi amerikai munkanélküliségi adatot hozzák nyilvánosságra pénteken, amelynél az elemzők a korábbi 247 ezres szám után már csak 230 ezret várnak. (Ez a szám nem tartalmazza mezőgazdasági munkahelyek adatait.) A javulásnak ugyanakkor ellentmond, hogy szerdán az előzetes ADP adat szerint 248 ezer munkahely szűnt meg a versenyszférában, ami 48 ezerrel több volt, amint amit az elemzők vártak.

A munkanélküliségi rátát is nyilvánosságra hozzák, amely az elemzők szerint9,5 százalék lehet az előző 9,4 százalék után.

Szintén pénteken jelenik meg az amerikaiak jövedelemi statisztikája, amely az elemzők szerint hó/hó alapon 0,1 százalékos, év/év alapon pedig 2,2 százalékos növekedésről szólhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK