Devizaválság - Közösségi profilok ellen nyomoznak a törökök

Nyomozás indul Törökországban több száz olyan internetes profil ellen, amelyek a közösségi médiában a hatóságok szerint a líra árfolyamesését kiprovokáló bejegyzéseket tettek közzé - írja a hvg.hu.
Szász Péter, 2018. augusztus 13. hétfő, 13:34
Fotó: Pixabay

346 felhasználói fiókra vonatkozóan kezdenek vizsgálódni a hatóságok - közölte a török belügyminisztérium. Az isztambuli ügyészi hivatal is bejelentette, hogy vizsgálatot indított olyan személyek ellen, akik "a gazdasági stabilitást veszélyeztető lépéseket tettek".

Múlt pénteken újabb történelmi mélypontra zuhant a török líra árfolyama az amerikai-török kapcsolatok elmérgesedése és a féktelen infláció miatti aggodalmak hatására. Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint az árfolyamzuhanás logikus érvekkel nem magyarázható, az egy Törökország elleni "politikai összeesküvés" eredménye, és az a célja, hogy Törökországot megadásra kényszerítse minden területen, így a pénzügyek terepén és a politikában is. A pénzügyminisztérium bejelentette, hogy akciótervet készítettek a befektetők megnyugtatására, és hétfőn el is kezdik ennek végrehajtását - olvasható a portálon.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK