Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Gyorsan kell cselekednünk" a klímaváltozás ellen - írta Virginia Raggi Facebook-oldalán, ahol közzétette egy előző napi mexikóvárosi konferencián elmondott beszédét.

"Bejelentettem, hogy 2024-től betiltjuk a dízelautók használatát Róma központjában. Ha komolyan akarunk cselekedeni, vennünk kell a bátorságot arra, hogy szigorú intézkedéseket léptessünk életbe" - idéz az MTI.

Raggi, aki az ellenzéki Ötcsillag Mozgalom politikusa, Párizs szocialista polgármesterének, Anne Hidalgónak a példáját akarja követni, aki tavaly a dízelautók párizsi betiltásának időpontját 2024-ben jelölte meg.

A Greenpeace környezetvédő csoport már régóta lobbizik az ilyen jellegű szigorításért, novemberben közzétett jelentésében azzal érvelt, hogy a dízelautók nitrogén-dioxid kibocsátása több mint 17 ezer ember idő előtt halálát okozza Olaszországban.

A római bejelentés azon a napon hangzott el, amikor egy német bíróság úgy döntött, hogy ki lehet tiltani a dízelmotorral működő járműveket a szennyezett levegőjű városokból Németországban a levegőminőség javítása céljából, és a Fiat-Chrysler, Olaszország legnagyobb gépkocsigyártója bejelentette, hogy felhagy a dízelüzemű autók gyártásával.

2015-ig az Európában eladott új gépkocsik több mint fele dízelüzemanyagú volt. A Volskwagen-botrány és más autógyártók csalása nyomán azonban megkérdőjeleződött a technológia hitelessége.

Forrás: Pixabay.com