A Doing Business 2011 felmérés alapján hazánk a rangsorolt 183 ország közül a 46. helyre került, azaz a mezőny első harmadában található. A kelet-közép-európai régióban megelőz bennünket Észtország (17. a rangsorban), Szlovákia (41.) és Szlovénia (42.) is, de mögöttünk található például Bulgária (51.), Románia (56.), Csehország (63.) és Lengyelország (70.) is. A listát Szingapúr, Hongkong és Új-Zéland vezeti. 

A vizsgált országok üzleti környezetének megítélését 10 szempont alapján végezte el a Világbank; Magyarország 46. helyezésében a szerződések betartása, a hitelhez jutás, a vállalkozások elindítása és az ingatlanok bejegyzése az a négy terület, ami a lista eleje irányába húzott. A gyenge pontjaink közé a külkereskedelmi viszonyok, a befektetők védelme és az adófizetés területei tartoznak, amelyen a 2011-től már a teljes évben érvényes, 500 millió forintig 10 százalékos társasági adó részben segíthet csak.

A Világbank felmérése szerint egyébként hazánkban az elmúlt egy évben négy területen történtek a szervezet által is reformértékűnek tartott lépések: az egyik éppen az adózás (amely egyszerűsödött), emellett az építési engedélyek megszerzésének időtartam korlátozását, továbbá az ingatlanbejegyzés és a cégbezárás területén történt változtatásokat értékelte annak. A régiónkban egyedül Litvániában volt az elmúlt évben több (5) reform értékűnek tartott lépés a Világbank szerint.