Továbbra is Bill Gates, a Microsoft alapítója a leggazdagabb amerikai a Forbes magazin által a 400 leggazdagabb amerikairól közzétett lista szerint. A milliárdosok több mint felének - a válság ellenére - ismét gyarapodott a vagyona az elmúlt egy évben.

Gates immár tizenhetedik éve vezeti az amerikai gazdagok listáját, vagyonát idén nettó 54 milliárd dollárra becsülték, az előző évinél 4 milliárddal többre. A második helyezett Warren Buffett befektető, 45 milliárdos vagyonnal, a guru ötmilliárd dollárral lett gazdagabb egy év alatt. A harmadik helyre Larry Ellison, az Oracle alapítója került a tavalyihoz képest változatlan, 27 milliárd dolláros vagyonnal.

A Forbes tavalyi 400-as listájával ellentétben idén 217 nagytőkésnek nőtt a vagyona az előző évhez képest, s mindössze 84 lett szegényebb valamennyivel - tavaly az elitklub 314 tagjának csökkent a vagyona.

Az idei lista első tíz helyezettje egy év alatt összesen 24,9 milliárd dollárral gazdagodott, jóllehet tavaly még csaknem 40 milliárd dollárral volt szegényebb az egy évvel korábbinál.

A Forbes idei 400-as listáján szereplő személyek összvagyona 1,37 ezer milliárd dollárt tesz ki, szemben a tavalyi 1,27 ezer milliárddal, de még mindig a 2008-as végösszeg 1,57 ezer milliárd alatt.