Donald Trump ezt is megszünteti

A Fehér Ház többé nem hozza nyilvánosságra, melyik külföldi politikusokkal tárgyalt telefonon Donald Trump. Az utolsó összefoglaló június közepén készült, amikor Trump Orbán Viktornak gratulált áprilisi választási győzelméhez - írta a CNN alapján az Index.
Domokos László, 2018. július 25. szerda, 08:50
Fotó: AFP

Az elnöki adminisztráció nem kommentálta a csatorna értesülését, így az sem világos, hogy végleges vagy átmeneti intézkedésről van-e szó.

Az elnök telefonbeszélgetéseinek száraz összefoglalója az egyetlen hivatalos megerősítése volt eddig a külvilág számára annak, hogy egy csúcsdiplomáciai telefonhívás megtörtént. Ehhez a hagyományhoz évtizedek óta minden republikánus és demokrata vezetésű adminisztráció hű maradt - írta a portál.

Az első értékelések szerint a Fehér Ház a lépéssel elveszti a lépéselőnyét, hogy a beszélgetésekről a saját érdekeinek megfelelően számoljon be a nyilvánosságnak, hiszen az elhangzottakra ezután csak a másik fél által közölt részletek alapján lehet következtetni, így a narratívát ők formálják. A másik gond az, hogy csökken az elnök tevékenységének átláthatósága.

Trumpot korábban többször is feldühítette, hogy egyes beszélgetéseinek tartalma kiszivárgott a sajtóhoz, ezért egyre kevésbé bízik környezete diszkréciójában.

Fotó forrása: Nicholas Kamm / AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK