Biden visszalépteti az országot a párizsi klímaegyezménybe, amiből Donald Trump kilépett, feloldja a beutazási korlátozást a muszlim többségű országokból, a kilakoltatásokat és a diákhitelek befizetéseit a koronavírus időszakára felfüggeszti, a maszkviselést pedig kötelezővé teszi szövetségi tulajdonú területeken - írja a portál a CNN nyomán.

Mindezek mellett Biden egy bevándorlási tervet is a kongresszus elé rakna majd, amiben lehetőséget adna, hogy könnyebben állampolgársághoz juthassanak azok a bevándorlók, akik egyelőre papírok nélkül vannak az Egyesült Államokban.

Biden korábban már egy gazdaságmentő csomagot is kezdeményezett, 1,9 billió dollár értékben, ebből finanszíroznák a nemzeti oltási programot, valamint sok amerikai 1400 dolláros értékű csekket kapna.

Az első hetében arra is fogja utasítani a kormányát, hogy amerikai árut vásároljanak, valamint elkezdené megreformálni az igazságügyi rendszert is, és kidolgozna egy tervet az amerikai-mexikói határon szétválasztott családokat újraegyesítésére.