Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A média és a demokraták őrültsége és esztelen ellenségessége miatt letettünk róla, hogy a miami Trump National Doralben rendezzük meg a G7 2020-as csúcstalálkozóját" - írta az amerikai elnök. "Azonnal nekiállunk az új helyszín keresésének, a lehetőségek között Camp David is felmerült" - tette hozzá a politikus.

A Fehér Ház csütörtökön jelentette be, hogy kedvező adottságai miatt a golfklub ad helyszínt a 2020-as csúcstalálkozónak. Mick Mulvaney, a Fehér Ház költségvetési igazgatója a döntés ismertetésekor leszögezte, hogy az elnök semmilyen formában sem fog hasznot húzni az eseményből. Az indoklás szerint Egyesült Államok legutóbb, 2012-ben a Washington környéki Camp Davidben rendezte meg a csúcstalálkozót, ami a félreeső és kis helyszín miatt nem aratott osztatlan tetszést - idézte az MTI hírét az Index.hu.

A G7-nek az Egyesült Államokon kívül Nagy-Britannia, Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán is tagja. Az éves csúcstalálkozók házigazdai tisztségét minden évben másik ország látja el. Egy ideig Oroszország is részt vett a csoport munkájában a kibővített, G8-as formátumban, de 2014-ben, a Krím félsziget annektálását követően kizárták. Trump szeretné meghívni Vlagyimir Putyin orosz elnököt a jövő évi csúcstalálkozóra.