Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A leköszönő elnök beszéde éles fordulat korábbi kommunikációjához képest - számolt be az Euronews.

Amerika a törvény és a rend nemzete, és mindig is annak kell lennie. A Capitoliumba behatolók beszennyezték az amerikai demokrácia székhelyét. Azok, akik erőszakos és romboló tettekbe sodródtak; nem ti képviselitek hazánkat. És azok, akik megsértették a törvényt, megfizetnek érte. Mostanra a Kongresszus hitelesítette az eredményt - fogalmazott Trump. "Január 20-án új adminisztrációt iktatnak be. Mostantól arra koncentrálok, hogy zökkenőmentesen és rendezetten adjam át a hatalmat. Ez a pillanat megbékélést és gyógyulást követel."

A szokatlanul felelősségteljes elnöki beszéd azért tartalmazott csúsztatásokat. Például azt is állította, hogy amint értesült a rohamról, azonnal mozgósította a Nemzeti Gárdát - amit valójában alelnöke tett meg.

Néhány tucat Trump-támogató még csütörtökön is kitartott Washingtonban. Egyikük arról beszél, hogy ő egy "hazafias mozgalom tagjait" látta a fővárosba érkezni. "Néhányan ugyan átlépték a békés tiltakozás kereteit", de róluk nem tud mit mondani, mert nem velük tartott.