Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hét végén Lengyelországban a kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) ellen koalícióba tömörült parlamenti pártok, az Európai Koalíció (KE) választási menetet szervezetek, amelyen részt vett Donald Tusk egykori miniszterelnök, az Európai Tanács jelenlegi elnöke - tudósított az onet.pl. Szakértők szerint kétség sem fér ahhoz, hogy Tusk vissza akar térni a hazai politikai életbe - ez már a negyedik politikai fellépése Lengyelországban az utóbbi időben.

Tusk felszólalt az eseményen, azt monda, hogy Európa egy kicsit olyan, mint egy koalíció: mindannyiunknak különböző nézeteink vannak, különböző a történelmünk, néha mást gondolunk egyes konkrét kérdésekről, másfelől közelítettük meg Európát, de ezeken a különbözőségekben felülemelkedve megtaláltuk az összefogás lehetőségét.

A lengyeleknek azt javasolta, hogy ne higgyenek azoknak, akik az uniót okolják az ország gondjaiért. Ne a legkisebb rosszra, hanem a EU-val elérhető nagyobb jóra szavazzanak. Nevének említése nélkül bírálta Jaroszlaw Kaczynskit, a PiS elnökét az ország tényleges irányítóját. Szerinte a radikális jobboldali politikus vezetésével a kormánypárt megcsúfolta az alkotmányt és korlátozta az igazságszolgáltatás függetlenségét.