"Dőntő fordulat" a brit népszavazáson

A BBC világhírű Top Gear autósműsorának két korábbi főszereplője felsorakozott a brit miniszterelnök és az EU-ban maradást támogatók mellé, ami sokat hozhat Remain kampánynak, mivel műsoruk nagyon brit és nagyon népszerű.
Napi.hu, 2016. június 16. csütörtök, 15:00
Fotó: Napi.hu

A világ számos országában az autós-tévéműsorok csúcsának számító Top Gear két korábbi műsorvezető sztárja, Jeremy Clarkson és James May nyilvánosan vállalja, hogy Nagy-Britannia európai uniós tagságának fenntartását akarja. A két tévés találkozott a Remain kampányt vezető David Cameron miniszterelnökkel - jelentette a BBC.

Clarkson, az angol humorral bőven teletűzdelt sorozat angol úriember stílusú műsorvezetője beszámolt a kormányfőnek arról, hogy May és ő három dologban ért egyet: a szendvicskrém finom, a Subaru Legacy Outback jó autó és Nagy-Britanniának az EU-ban kellene maradnia. Óriási dolognak tartja, hogy van három dolog a világon, amiben azonos a véleményük.

Valami ezt súgja

A legnagyobb tisztelettel hozzá kell tennem ehhez, hogy egyetlen politikus sem mondott semmi olyasmit, ami arra késztetett volna, hogy megváltoztassam a véleményemet - folytatta mondandóját. Rettenő sok zavarba ejtő szám és érv elhangzik, amelyeket nem értek. Az ösztönöm súgja azt, hogy ez a jó döntés.

A BBC Top Gear sorozatának nézőszáma 3,2 és 7,4 millió között szóródott 2003 és 2015 között a szigetországban. A szórakoztató kategóriában 2005-ben International Emmy díjat nyert. A műsort és Clarksont többször jelölték különböző tévés elismerésekre Nagy-Britanniában.

Ezzel egyidejűleg a prezenterek kaptak bőven bírálatot is például egyes nézőcsoportokat sértő kijelentéseik miatt. A világon 2014 végéig 214 országba jutott el a Top Gear, köztük Magyarországra is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pegazus_a_borbarat, 2016.06.16 15:34

Emlékszem, annak idején nálunk Vitray és Friderikusz együtt kampányoltak az EU-belépés mellett. Beléptünk, aztán mégsem jött el a nyugati Kánaán, sőt...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html