A világ számos országában az autós-tévéműsorok csúcsának számító Top Gear két korábbi műsorvezető sztárja, Jeremy Clarkson és James May nyilvánosan vállalja, hogy Nagy-Britannia európai uniós tagságának fenntartását akarja. A két tévés találkozott a Remain kampányt vezető David Cameron miniszterelnökkel - jelentette a BBC.

Clarkson, az angol humorral bőven teletűzdelt sorozat angol úriember stílusú műsorvezetője beszámolt a kormányfőnek arról, hogy May és ő három dologban ért egyet: a szendvicskrém finom, a Subaru Legacy Outback jó autó és Nagy-Britanniának az EU-ban kellene maradnia. Óriási dolognak tartja, hogy van három dolog a világon, amiben azonos a véleményük.

Valami ezt súgja

A legnagyobb tisztelettel hozzá kell tennem ehhez, hogy egyetlen politikus sem mondott semmi olyasmit, ami arra késztetett volna, hogy megváltoztassam a véleményemet - folytatta mondandóját. Rettenő sok zavarba ejtő szám és érv elhangzik, amelyeket nem értek. Az ösztönöm súgja azt, hogy ez a jó döntés.

A BBC Top Gear sorozatának nézőszáma 3,2 és 7,4 millió között szóródott 2003 és 2015 között a szigetországban. A szórakoztató kategóriában 2005-ben International Emmy díjat nyert. A műsort és Clarksont többször jelölték különböző tévés elismerésekre Nagy-Britanniában.

Ezzel egyidejűleg a prezenterek kaptak bőven bírálatot is például egyes nézőcsoportokat sértő kijelentéseik miatt. A világon 2014 végéig 214 országba jutott el a Top Gear, köztük Magyarországra is.