Döntő nap vár Magyarországra

Kedden vélhetően sok piaci szereplő szeme Magyarországra vetődik, hiszen a kormány bejelenti a várva-várt reformcsomag konkrét részleteit. Emellett itthon magyar, európai, amerikai feldolgozóipari beszerzési menedzser indexeket ismerhetünk meg, illetve az Eurostat közli a februári inflációról szóló első becslést és a januári munkaerőpiaci adatsort.
NAPI, 2011. február 28. hétfő, 19:58
Fotó:

Kedden délelőtt a magyar kormánytól végre megtudhatjuk, hogy mely területeken és mekkora reformokra számíthatunk. A piac 600-800 milliárd forintos csomagot látna szívesen - legalábbis ez derült ki londoni bankházak elemzéseiből. A bejelentést vélhetően nagy figyelemmel kísérik majd piaci szereplők.


Emellett több beszerzési menedzser indexet is közölnek kedden. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság ismerteti az általa készített index februári értékét. A mutató januárban az előző hónaphoz képest 1,8 ponttal, 54,7 pontra ugrott.


A régiós - lengyel, cseh - és nyugat-európai februári BMI-k is befutnak: januárban Lengyelországban 54,7 ponton, Csehországban 60,5 ponton állt az index. Az eurózóna feldolgozóipari BMI-je elemzők szerint az előzetesen közölt 59,0 ponton marad.


Az Eurostat délelőtt 11-kor közli a februári inflációra vonatkozó első becslését és a munkanélküliség januári alakulásáról szóló jelentését. Az éves szintű infláció a piac szerint 2,5 százalék volt 2011 második hónapjában, ez a végleges januári mutatót 0,2 százalékponttal haladja meg. A munkanélküliség a várakozások szerint januárban is a decemberi, 10,0 százalékos szinten maradt.


Az USA-ból is várható februári feldolgozóipari BMI. Az Institute of Supply Management által számított index januárban 60,8 pontra emelkedett, és elemzők szerint itt is marad.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.02.28 20:17

Amit boritékolhatsz, hogy vagy mi fogunk örülni vagy az elemzők ............
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html