Döntött az EU a menekültekről: ennek nagyon nem fog örülni a magyar kormány

A menedékkérők tagállamok közötti áthelyezésének rendszere az Európai Unió legfontosabb szolidaritást kifejező eszköze, a tagállamoknak nincs lehetőségük több kifogást találni ezzel kapcsolatban - jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatóján.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 2. csütörtök, 11:15
Fotó: Napi.hu

Avramopulosz az európai migrációs stratégia részét képező szolidaritási intézkedések végrehajtása és az Európai Unió visszatérési politikájának javítása érdekében kidolgozott uniós bizottsági javaslatok ismertetésekor hangsúlyozta, a tagállamok politikai akaratán múlik, hogy szeptemberig teljesítik-e kötelezettségvállalásaikat és segítséget nyújtanak-e Görögországnak és Olaszországnak a területükön jelentkező migrációs nyomás csökkentése érdekében.

A bizottság arra szólítja fel az unió tagállamait, gyorsítsák fel az áthelyezés ütemét - hangsúlyozta az uniós biztos. (Világháborús tervet porolt le Merkel a menekültek megállítására.) Szerinte az áthelyezés üteme elmarad a célkitűzéstől, amely Görögországból havonta legalább 3000, Olaszországból havonta legalább 1500 áthelyezést irányoz elő. Eddig összesen 13 546 áthelyezésre került sor, 3936 bevándorlót Olaszországból, 9610-et pedig Görögországból vettek át más tagállamok.

Avramopulosz megjegyezte, hogy eddig Málta és Finnország tett legtöbbet kötelességeinek teljesítése érdekében, viszont - a bizottság fogalmazása szerint - Magyarország, Ausztria és Lengyelország továbbra sem hajlandó részt venni a rendszerben.

Az EU-biztos következményekkel fenyegette meg azokat a tagországokat, amelyek nem tesznek eleget az uniós határozatoknak. "Ha a tagállamok nem fokozzák áthelyezési erőfeszítéseiket, a bizottság késlekedés nélkül érvényesíteni fogja a szerződések szerinti hatásköreit azon tagállamok esetében, amelyek nem tettek eleget a tanácsi határozatokból eredő kötelezettségeiknek" - fogalmazott a biztos. Mint mondta, a bizottság arra is felkéri a tagországokat, hogy március végéig szüntessék meg az európai határ- és parti őrség személyi és eszközállományában mutatkozó hiányosságokat.

Avramopulosz beszámolt arról is, hogy az unión kívülről befogadandók áttelepítése terén elért eredmények továbbra is ígéretesek: a tagállamok már 14 422 fő, azaz az EU letelepítési programjának keretében elfogadott 22 504-as létszám több mint fele számára "biztosították az Európába jutás biztonságos és jogszerű lehetőségét".

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az uniós migrációs politika javítása érdekében kidolgozott brüsszeli javaslat bemutatásakor, a jövő hétre tervezett uniós csúcstalálkozót megelőzően Donald Tusk európai tanácsi elnöknek írt levelében úgy vélekedett, hogy az Európai Unió migrációkezelési politikájának hitelességében központi szerepet játszik a kölcsönös bizalom, amely lehetővé teszi, hogy a tagállamok együttesen járjanak el akkor, ha egy uniós ország magas migrációs nyomásnak van kitéve. Véleménye szerint ahhoz, hogy az EU-n kívüli országokkal hasonlóképpen, az elvándorlás okaira koncentrálva lehessen migrációs menetrendet kialakítani, tisztességes és hatékony uniós migrációs és menekültügyi politika biztosítására van szükség.

A bizottság által kidolgozott, felelősséget megkövetelő és szolidaritáson alapuló kezdeményezések lépésváltáshoz vezetnek, amelyek által az unió képessé válik a migráció kezelésére és humanitárius kötelezettségeinek is megfelel - fogalmazott a bizottság elnöke.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix, 2017.03.06 08:25

@Abbe:
"Az istenhívők mindig az úrra hivatkoznak"

Pl: Allah akbar?
Nem pont ezt szokták kiáltozni az újdonsült haverjaid?
Szánalmas az erőlködésetek amivel a hívőket (libsibolsi nyelven: keresztényeket) mocskoljátok, miközben egyetlen rossz szót sem ejtetek a nagyságrendekkel több bűnt elkövető muzikról.
Te tipikus liberálfasziszta vagy, semmi több...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lauda, 2017.03.06 08:14

És mi lesz ?? Erőszakkal fogják őket ide telepíteni ??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Abbe, 2017.03.06 07:45

@krix: Te tényleg nem tudsz értelmezni...

A gyilkosság sosincs rendben, de már Káin sem volt tekintettel csak a saját szempontjaira...
Az istenhívők mindig az úrra hivatkoznak, és pl a főpapokkal megáldatják a fegyvereket, hogy jobban öljenek.(lásd korabeli filmhíradók..)

Akkor légy olyan jó, hogy kifejted, hogy mennyivel különbek a hívők, mint az ateisták.
Ami az agyak sötétségét illeti: hozzászólásaid, értékrended szerint egy sima szerencsétlen orbánjobbágy vagy, aki hasonlóan a csutihoz állandó frusztrációban tengeti életét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix, 2017.03.03 19:44

@Abbe:

Ők nem Isten, hanem egyéb más dolgok miatt ölnek embert. Neked nem mindegy az ok?
Szerinted az pozitívum, büntetési tételt mérséklő tény ha mondjuk a tegnapi fagyi íze miatt ölik meg a kalauzt?
Szerintem nem...
Bár én nem látok bele a libsibolsi agyak sötétjébe, de te onnan belülről biztosan meg tudod magyarázni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Abbe, 2017.03.03 18:22

@krix: " és az ateistáknál minden rendben van, ugye?"

Egy dolog feltétlenül a javukra írható...
Még sosem öltek embert Isten nevében....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html