Drágább lesz a nyaralás a közelben is

Szlovákiában az elmúlt időszakban nőttek az üzemanyagköltségek, és a szakértők arra számítanak, hogy ez a tendencia folytatódni fog.
Barabás Júlia, 2018. április 25. szerda, 06:40
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A 95-ös oktánszámú benzin literenkénti ára az elmúlt héten már 1,36 euró felé közelített, a gázolaj pedig átlagosan 1,20 euróba került. Az elkövetkező időszakban újabb drágulásra számíthatunk. Április végéig további 2-3 centtel nőhet a literenkénti ár, a nyár elejére pedig nagyjából ötcentes drágulás jöhet - idézett szakértőket az Új Szó.

A nyári utazási szezonban drágább üzemanyaggal kell számolnunk, enyhe árcsökkenés leghamarabb ősszel várható. Az őszi hónapokra 60 dollár közelébe eshet vissza a kőolaj ára. A radikális áremelkedés ugyanis kedvez a viszonylag drágán termelő amerikai olajpalacégeknek, amelyek növelhetik a kitermelésüket, s ezzel a piaci olajkínálatot.

Azok a szlovákiai lakosok sem számíthatnak sokkal olcsóbb üzemanyagra, akik Magyarországra járnak át tankolni. A benzin literenkénti átlagára 369 forintra, a gázolajé 377 forintra nőtt az elmúlt napokban. A gázolaj az elmúlt két hétben csaknem 10 forinttal lett drágább.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK