Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Készül a végső lista azokról a termékekről, amelyeket a 8 százalékos áfa kategóriából átsorolnak a 20 százalékosba - mondta el Lazar Krsztics szerb pénzügyminiszter a B92 belgrádi tévének. Erről részleteket nem, csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy biztosan ezek között lesznek a szállodai szolgáltatások és az információtechnológiai eszközök. A módosítás érdekében folyik a törvényjavaslatok kidolgozása, amelyek közül egyesek még e hónap végén, többségük novemberben kerülhet a parlament elé.

A múlt héten elfogadott megszorító csomag kapcsán beszámolt arról, hogy felmérik az állami alkalmazottak számát, ez az eddig begyűjtött adatok szerint 650 ezer, de 300 intézmény még nem adta le a jelentését, így reálisan 700 ezerrel kell számolni, ami a korábban becsültnél 150 ezerrel több. Szerinte nagyon fontos a közalkalmazotti bértábla egységesítése, hogy az ugyanazzal a végzettséggel rendelkező és munkát végzők egyforma fizetést kapjanak, függetlenül attól, hol dolgoznak az országban, értékeljék a jobb munkát, az alkalmatlanoktól azonban tudjanak megszabadulni.

Arra a kérdésre, hogy Szasa Radulovics gazdasági miniszter miért nem volt jelen azon a kormányülésen, ahol Krsztics bejelentette a gazdaságot alapvetően befolyásoló megszorító csomagot, a pénzügyminiszter kitérő választ adott.