Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lengyelországban elfogadták a BTK és a KRESZ módosítását, ami kimondja, hogy 3 hónaptól 5 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti az eladott autó számlálóinak visszaállítóit - adta hírül a Rzeczpospolita.

Az autókereskedők szövetsége szerint a magánimportban bevitt autók 80 százalékának visszatekerik a számlálóját - ez megfelel a magyar adatnak. Az új magyar büntető-törvénykönyv szerint 2013. július 1-je óta önálló bűncselekmény a kilométerórák manipulálása, amiért legfeljebb egy év szabadságvesztés adható. Azóta 792 esetben tettek feljelentést a károsultak, ám csak négy visszatekerés miatt emeltek vádat - írta a hirado.hu

Lengyelországban nemcsak azokat a műszerészeket, mechanikusokat büntetik meg, akik tekernek, hanem azokat is, akik másokat erre kérnek. A feltételezett vétkeseket a rendőrség, a hadsereg csendőrsége, a Közúti Fuvarozás Felügyelete, a határőrség és a kincsár vámőrsége is üldözi. A motorkerékpárok és a mezőgazdasági gépek kilométeróráinak manipulálását is büntetik.

Németországban 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az, aki a jármű számlálóját visszaállítja, Franciaországban 2 év vagy 37,5 ezer euró büntetés szabható ki.

A fotó forrása: Stocksnap