Drasztikusan csökken a tőkekiáramlás Oroszországból

Bár még mindig igen magas, a vártnál sokkal kevesebb tőke hagyja el idén Oroszországot Moszkva számításai szerint.
Barabás T. János, 2015. november 3. kedd, 16:05
Fotó: Reuters

A korábban vártnál mintegy harmadával kisebb lesz idén az Oroszországból kiáramló tőke mennyisége - közölte az orosz pénzpolitika egyik erős embere, Andrej Klepacs, az állami Vnyesekonombank igazgatóhelyettese.

Az év elején még úgy látszott, hogy ez meghaladhatja a 100 milliárd dollárt, ekkor a bank 87-90 milliárdot prognosztizált, az eddigi adatok szerint azonban az összeg jelentősen alacsonyabb lesz, mintegy 60-65 milliárd dollár. A bankár mindenesetre óvott attól, hogy lebecsüljék ennek a még mindig hatalmas kiáramlásnak a jelentőségét - írta a TASZSZ.

A Világbank vezető közgazdásza, Birgit Hunsley két héttel ezelőtt még úgy becsülte, hogy 113 milliárd dollár menekül el idén Oroszországból. A szervezet némileg rontotta az orosz GDP idei alakulására vonatkozó prognózisát, 2,7-ről 3,8 százalékos csökkenésre, ami még mindig egy árnyalattal optimistább a moszkvai gazdasági minisztérium jóslatánál, amely 3,9 százalékos szűküléssel számol.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2015.11.03 17:18

Drasztikusan csökken a tőkekiáramlás Oroszországból
-Akkor ezen a héten már nem padlózik le???No,majd akkor jövőhéten....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html