Drónrendszám bevezetését tervezik a németek

A drónok növekvő számára tekintettel a német szövetségi közlekedési minisztérium szigorításokat készül bevezetni a használatukra.
MTI, 2015. november 8. vasárnap, 14:15
Fotó: Napi.hu

A tervek szerint az 500 grammnál nagyobb tömegű készülékeket rendszámmal kellene ellátni, a drónok kereskedelmi célú használatához pedig jogosítványra lenne szükség - erősítette meg vasárnap hírügynökségeknek a közlekedési minisztérium a Bild am Sonntag lap értesülést.

Kereskedelmi célú használat esetén a drónokat irányító személyeknek vizsgát kellene tenniük a készülékek biztonságos vezetéséről és a vonatkozó légiforgalmi és jogi szabályok ismeretéről. A drónvezetői jogosítványt a szövetségi légiforgalmi hatóság állítaná ki. Az 500 grammnál nagyobb tömegű készülékeket pedig azért látnák el rendszámmal, hogy baleset esetén azonosítani lehessen annak okozóját.

A szabályozás egyúttal a magántulajdonban lévő drónokra repülési tilalmat rendelne el bizonyos területek, például ipari létesítmények, büntetés végrehajtási intézetek, katonai objektumok, baleseti helyszínek és katasztrófa sújtotta területek felett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nemvagyok1, 2015.11.08 14:44

Várható volt, és egyben nagyon helyes lépés is.
Ha a rendszám alulról is olvasható lesz (mint repülőgépek "rendszámai" a szárnyakon) akkor végre lehet valami rend, mert el lehet majd járni.
Mivel sarki fűszeresnél is lehet már ilyen vacakot kapni, meg kell hozni ezeket szabályokat és meg kell húzni a szükséges vonalakat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html