A volt IMF-vezért 2012. március 26-án bűnszövetkezetben elkövetett üzletszerű kéjelgés elősegítésében való bűnrészességgel gyanúsították meg azokkal a párizsi és washingtoni szexpartikkal kapcsolatosan, amelyekről korábban nyilvánosan beismerte, hogy részt vett azokon. Strauss-Kahn ugyanakkor azt állította: nem tudott arról, hogy a szexpartikon prostituáltakkal találkozott, akiket egyébként a lille-i rendőrkapitány mutatott be neki, és azt sem, hogy a nők utazásait nagyvállalatok számláiról finanszírozták.

"Megfelelő bizonyítékok hiányában" az ügyészség Strauss-Kahn és Jean-Luc Vergin, az Eiffage nagyvállalat volt regionális igazgatójának esetében kérte a vádak ejtését, 12 másik személy estében viszont bűnszövetkezetben elkövetett kéjelgésnek minősíthető bűntettek, valamint csalás, bizalommal való visszaélés és hivatali visszaélés miatt javasolja a büntetőbírósági eljárást - derül ki a közleményből. A vádemelésekről a végső szót az ügyben eljáró vizsgálóbíró mondja ki, aki nem köteles az ügyészség ajánlásait követni.

Tavaly októberben egyébként az ügyészség már jelezte, hogy nem emel vádat Strauss-Kahn ellen nemi erőszak gyanúja miatt, de az üzletszerű kéjelgés elősegítésében való bűnrészesség miatt folytatódott a vizsgálat ellene. Az ügyben két belga prostituáltat hallgattak ki 2011 végén a francia hatóságok; egyikük elmondta, hogy 2010. december 16-án Strauss-Kahn a beleegyezése nélkül közösült vele. A szóban forgó nő azonban nem nyújtott be panaszt az IMF volt elnöke ellen, később pedig úgy nyilatkozott: beleegyezésével történt az eset, és nem tesz feljelentést. Az ügyészség ezért végül "szabálysértés hiányában" nem indított eljárást, miután erőszak bűntette nem állapítható meg.

A francia sajtó által csak DSK néven emlegetett, 64 éves közgazdász-politikust 2011 májusában nemi erőszakkal vádolta meg egy New York-i szálloda alkalmazottja. Az amerikai hatóságok felmentették ugyan, de az ügy miatt Strauss-Kahn távozott az IMF éléről, és francia államfői ambícióinak is búcsút kellett mondania.