Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Moszkvában a maszktilalom eltörlése korábbi bejelentés szerint májusra várható - írja az MTI moszkvai tudósítója.

Oroszországban eddig mintegy 2,2 millió embert oltottak be a Covid-19 ellen. A védőoltás mindkét komponensét több, mint 1,7 millió ember kapta meg - mondta Gyenyisz Logunov, az első orosz vakcinát, a Szputnyik V-t kidolgozó Gamaleja Intézet tudományos igazgatóhelyettese egy szerdai moszkvai tanácskozáson.

Logunov szerint a beoltottak közül mindössze mintegy 300 ember fertőződött meg az új koronavírussal, ami 0,016 százalékot jelent. Az optimista forgatókönyv szerint a nyár közepéig végre lehet hajtani a lakosság átoltásának alapvető részét, aminek köszönhetően az immunitással rendelkezők aránya eléri majd a 70 százalékot. A pesszimista verzió szerint az átoltás fő szakaszával csak az ősz elejére végezhetnek.

Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes hétfőn arról tájékoztatott, hogy az oltóhelyek száma 3655-re emelkedett Oroszországban. A Szputnyik V és az EpiVacCorona típusú vakcinából eddig több mint 8,62 millió adagot gyártottak, és ezek közül 5,3 milliót el is osztottak az egészségügyi intézmények között.

Ramzan Kadirov csecsen vezető szerdán a járványhelyzet javulása miatt visszavonta a kötelező maszkviseletre vonatkozó rendeletét az általa irányított köztársaság területén - írja az MTI. Reggel még úgy lehetett tudni, hogy Udmurtföld lesz az első régió Oroszországban, ahol péntektől a járványügyi előírásokban ajánlottra enyhül az eddigi kötelező maszkviselet. A helyi éttermekben egyébként szerdától megszüntették a korlátozásokat, a mozik, színházak és sportrendezvények nézőterei félig megtölthetők.

Oroszországban szerdára meghaladta a négymilliót a kimutatott koronavírus-fertőzések száma, a napi növekmény ugyanakkor nem érte el a 15 ezret és október 17. óta a legalacsonyabb értéket mutatta.

A kedden közzétett hivatalos adatok szerint az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 14 494-gyel 4 012 710-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 418 115-re csökkent, a halálos áldozatoké pedig 536-tal 78 134-re, a felépülteké pedig 22 575-tel 3 516 461-ra emelkedett.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 105,2 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 284 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Új koronavírusos fertőzés gyanújával 643 514 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.