Egész Olaszországot lezárják

Giuseppe Conte miniszterelnök hétfőn bejelentette: egész Olaszországot úgy fogják lezárni, mint a járvány egyik gócpontjának tartott észak-olasz Lombardia tartományt - írja az Index.
Szász Péter, 2020. március 9. hétfő, 22:15
Fotó: Getty Images

Az országban betiltanak minden nyilvános rendezvényt, csak és kizárólag munkába lehet menni, illetve vészhelyzet miatt lehet kimozdulni. Conte szerint a döntésre azért volt szükség, hogy megvédjék Olaszország polgárait, és szerinte most a legjobb döntés otthon maradni. A határozatot hétfőn írja alá, és holnaptól lép érvénybe - olvasható a portálon.

Egy nap alatt majdnem 1800-zal nőtt a fertőzöttek száma az országban, ahol fokozatosan áll le az élet.

A határozat hatvan millió ember életét befolyásolja. Tilos lesz minden nyilvános esemény, bezárnak a mozik, konditermek, diszkók, nem lesznek temetések, esküvők, sportrendezvények.

Olaszországban vasárnap és hétfőn is 100 körüli új halálos áldozatot jelentettek be, egy nap alatt a megbetegedések száma meghaladta az 1800-at. Az ország északi része eddig is karantén alatt volt, gyakorlatilag most ezt terjesztették ki az egészre. A sportélet leállását már korábban bejelentették.

Az MTI azt írja, hogy az intézkedés - a jelenlegi tervek szerint - április 3-áig tart, addig szünetel az oktatás is.

"Maradjatok otthon!" - szólította fel az olaszokat Giuseppe Conte. Közölte, az utcára ki lehet menni, de kerülni kell a csoportos találkozókat. A tömegközlekedés továbbra is működik, de városát csak az hagyhatja el munkavégzés kapcsán vagy egészségügyi okból, aki erre engedélyt kap.

"Tudom, hogy nehéz megváltoztatni mindennapi életünket, de azonnal cselekedni kell, a fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt" - mondta a miniszterelnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

cethal, 2020.03.10 07:33

Így járnak egy ország polgárai, ha bolsevikok vannak kormányon. Nem csináltak semmit mindaddig, amíg az egész országon eluralkodott a járvány. Ja, és a karantén vajon hogyan működik Lampedusan? Hja, a migránsok immunisak, ők mehetnek akárhova... Erről már nem szólnak a hírek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2020.03.10 01:22

"csak és kizárólag munkába lehet menni"
A gyárba, ahol több száz ember vesz körül, vagy a boltba eladónak ahol szintúgy? Vagy iskolába?
Mihelyt elterjed a vírus, senki nem megy sehová hanem otthon marad. Minden leáll, a termelés az oktatás, a boltban lesz egy eladó beöltöztetve és azt a pár embert kiszolgálja aki bemerészkedik. A vállalatok leállítják a termelést, mert se alapanyagellátás nem lesz, se a munkaerő nem megy be, de amúgy sem lehetne eladni, mert még a boltba se mer majd bemenni senki. Persze hogy a befektetők menekítik a pénzüket a részvényekből.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.03.09 22:21

"Csak" a migránsokat engedik be, az idióták, abból nem lehet baj...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html