Egészen meghökkentőt lépett a FIFA

A labdarúgó szövetség friss etikai kódexéből kikerült a korrupció.
Dzindzisz Sztefan, 2018. augusztus 15. szerda, 07:29
Fotó: MTI/EPA

Az ok meglehetősen prózai: Gianni Infantino, FIFA-elnök szerint a visszaéléseket sikerült az elmúlt három évben teljesen megszüntetni - írja az AP-re hivatkozva az Index.

Ezzel a döntéssel párhuzamosan, annak is igyekeztek elejét venni, hogy bárki bepanaszolja őket, ugyanis új vétségként bevezették a rágalmazást. Eszerint nyilvánosan nem lehet majd kritizálni a szervezetet a tagoknak. Ám miután azt nem határozták meg, mi számít rágalmazásnak, ezt vélhetően gumiszabályként lehet majd alkalmazni, így nagyjából bárkit bármikor el lehet meszelni.

Az új etikai kódex szerint a megvesztegetés továbbra is tiltott, de jóval enyhébbek lettek a büntetési tételek, ráadásul elévülési ideje tíz évre változott. Vagyis két világbajnokságnyi idő elég lesz arra, hogy a hivatalnokok eltussolják az ügyüket, utána már nem lesz büntetendő. (Nagyon bejött a világbajnokság a FIFA-nak.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.08.15 10:16

Van-e valami összefüggés?
1., Csányi Sándor nyártól a FIFA alelnöke lesz ? hivatalos
Az UEFA hétfői pozsonyi kongresszusán Csányi Sándort, az MLSZ elnökét választotta meg a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) új alelnökévé.
2018.02.26 12:14
http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/uefa-csanyi-sandor-lett-az-uj-fifa-alelnok-hivatalos-2621537
2., A FIFA törölte a korrupciót az etikai kódexéből 2018.08.14.
A FIFA felszámolta a korrupciót, vagyis megnyomta a törlés gombot. Legalábbis ami a frissen kijött etikai kódexet illeti.
Szembetűnő, hogy a vétségek között egyáltalán nem szerepel a korrupció. Nem is szerepelhet, hiszen Gianni Infantino, FIFA-elnök szerint ezt sikerült az elmúlt három évben teljesen megszüntetni. A sportvezetőt bizonyára az sem zavarta, hogy az elmúlt két évben azért a szervezet nem egyszer kapott új kritikát.
Ilyenkor szokta kérdeznéHOFI, hogy a kettő között van-e valami összefüggés?
NINCS! :DDD
Tény: Csányi megjelent, a korrupciót törölték. :-)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2018.08.15 09:05

ha egy olasz mondja
biztos úgy van
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html