Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lengyelországi Kielcei Vajdasági neurosebészeti klinikáján szigorú karantént kellett bevezetni (csak az életmentő műtéteket végzik el, új beteget nem vesznek fel), mert a New Delhi néven ismert baktériumot fedezték fel az intézményben - írta az onet.pl portál. A kórház szóvivője megerősítette, hogy az antibiotikumokkal szemben ellenálló kórokozót augusztus végén az egyik páciensnél felfedezték fel.

Az antibiotikumoknak ellenálló, úgynevezett szuperbaktériumok azért veszélyesek, mert miattuk - a hozzájuk kapcsolódó fertőzésveszély miatt - a legegyszerűbb műtéteket sem lehet elvégezni. Ellehetetleníthetnek olyan fontos orvosi beavatkozásokat, mint például a rákos betegek kezelése vagy a szervátültetések, sőt könnyen előfordulhat, hogy néhány év múlva egy egyszerű tüdőgyulladásra sem lesz megfelelő gyógyszer - derül ki az ÁNTSZ tájékoztatójából.

A lengyelországi kórházban azonnal végrehajtották a megfelelő védekezési eljárásokat: minden beteget megfigyelés alá helyzetek, minden helyiséget fertőtlenítenek, tilos a látogatás és a személyzetnek is külön szabályokat kell betartania. Eddig három személynél fedezték fel a baktériumot, kettő közülük hordozó volt, azaz fertőződés nélkül hordozta a kórokozót.

A New Delhi baktérium egyre nagyobb számban jelenik meg a lengyel kórházakban, eddig 3000 ilyen komoly fertőzésről adott hírt a sajtó Lengyelországban.