Fontos dolog derült ki a sörről

Egy holland kutatás szerint egyes sörök a bennük lévő baktériumok miatt annál egészségesebbek, minél erősebbek.
Domokos László, 2019. december 7. szombat, 08:45
Fotó: Shutterstock

Az Amszterdami Egyetemen dolgozó Eric Claassen professzor kutatása során arra a megállapításra jutott, hogy az átlagnál jóval erősebb belga sörök nagyon is egészségesek, mert a bennük lévő baktériumok jót tesznek a bélrendszernek - számolt be a Turizmus Online az Independent írása nyomán.

Vizsgálata szerint a Magyarországon is népszerű belga búzasörök és meggyes sörök is tele vannak probiotikus mikróbákkal, amelyek a bélflóra egészségéért is felelnek.

A fő különbség nem a sör erősségében van, hanem abban, hogy a vizsgált söröket a legtöbbel ellentétben nem egyszer, hanem kétszer fermentálják, és a második eljárás nemcsak a sör ízvilágát és erősségét adja meg, hanem másfajta élesztőket is használnak. Ezek olyan savakat termelnék, amelyek megölik a belekben található káros baktériumokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Cucika, 2019.12.08 06:34

Én csak a barnasört szeretem
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Milcsi88, 2019.12.07 11:00

Azt eddig is tudtam hogy finomabb az erősebb sör,de még egészségesebb is....:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html